Izložbu fotografija “Azarbejdžan, impresije putnika” otvorio je je u utorak, 24. maja u Skupštini grada Beograda, Ambasadora Republike Azerbejdžan, Nj. E. dr. Eldar Hasanov.
Izložba je nastala je kao plod saradnje Ambasade Azerbejdžana u Beogradu odnosno Azerbejdžanskog kulturnog centra, Skupštine grada Beograda i autora, a sa ciljem se ovom prilikom beogradskoj publici prikaže Azerbejdžan i njegovo kulturno nasleđe, kultura i prirodne lepote.
Ukupno je izloženo 40 fotografija nastalih tokom autorovog boravka u Azerbejdžanu 2009. godine, u okviru projekta Putem svile na kojem se Azetbejdžan vekovima nalazio.
Konstantin Novaković je istoričar umetnosti iz Beograda, putnik i fotograf koji je do sada imao prilike da poseti više od 40 zemalja u Centralnoj i Istočnoj Aziji, Indijskom potkotntinentu, Bliskom istoku, Severnoj Africi i Evropi.
Realizaciju izložbe omogućile su Ambasada Azerbejdzana u Beogradu i Skupština grada Beograda.
Otvaranje izložbe je bila zgodna prilika da se dodele nagrade srednjoškolcima iz Srbije – pobednicima literarnog konkursa “Upoznajmo različitosti: šta znamo o Azerbejdžanu?”, koji je organizovao Azerbejdžanski kulturni centar u Beogradu.